Atria of Grapevine

GRAPEVINE, TEXAS

It was determined by the Atria Group that their twenty year old facility located in Grapevine, Texas, required refreshing and modernizing to achieve the goals of the organization. Their objectives were to renovate both the exterior and interior to give the facility an inviting atmosphere for residents and potential new clients. A major component of the Atria Grapevine project was the “Life Guidance Area”, a space in the facility specifically catered to Alzheimer’s patients. Everything about the space was designed to enhance the experience for these residents, including the research and implementation of bright colors for stimulation, open corridors, a prominent nurse’s office, and built in memory boxes at each entrance door. Other features included the addition of a visiting physician’s office, relocation of the “Anytime Cafe”, and upgrades to the activity room, employee lounge, nurses/ medication room, private dining, and individual units. Exterior upgrades included the addition of a traditional southern built-in BBQ pit, enlarging the dining terrace, new pathways, outdoor lighting, new courtyard and service area, as well as a large, freestanding gazebo with roof. Hobbs+Black also coordinated the major landscaping upgrades to the property.